به گزارش خبرگزاری مهر، یعقوب فتحالهی ننهکران در نشست مقدماتی همایش گرامیداشت «روز ملی آزمایشگاه» که به صورت مجازی در دانشگاه لرستان برگزار شد، توضیح داد: خوشبختانه ایران در زمینه فعالیتهای نظام آزمایشگاهی از جمله پیشگامهاست.
وی تصریح کرد: در بحث نامگذاری آزمایشگاهها باید یک ادبیات مشخص تولید کرد و به عنوان یک زبان معیار آزمایشگاهی بهکار برد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موضوع معماری فضاهای آزمایشگاهی در ایران را هم مهم دانست و تأکید کرد: نوع معماری فضاهای آزمایشگاههای کشور بایستی به گونهای باشد که هویت علم و دانش در تاریخ سرزمین ایران را نشان بدهد.
حفاظت از تجهیزات آزمایشگاهی و بحثهای مختلف مرتبط با آزمایشگاهها از دیگر مباحثی بود که توسط یعقوب فتحالهی ننهکران بیان شد با تأکید بر اینکه نظام آزمایشگاهی از هر نظر یک نظام کاملاً استاندارد باشد.
فتحالهی درباره موضوعات مرتبط با ایمنی آزمایشگاهها نیز توضیحات را ارائه کرد و همچنین روی این نکته تصریح کرد که ارتباط بین آزمایشگاهها با نظام صنعت باید گسترش یابد.
وی ادامه داد: همچنین معرفی آزمایشگاههای برتر کشور در روز ملی آزمایشگاه بهتر است توسط انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران، معرفی شوند.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره کیفیسازی هرچه بیشتر و استانداردسازی هرچه بهتر آزمایشگاهها، سخن گفت و خواستار این شد که ارتباطات فراملی بین آزمایشگاههای ایران با سایر کشورها، گسترش یابد.
وی گفت: بایستی از ظرفیت نیکوکاران و خیرین برای تجهیز و استانداردسازی هرچه بیشتر نظام آزمایشگاهی، استفاده کرد.
گسترش ارتباطات، همکاریها و تعاملات بین آزمایشگاههای بخش دولتی با آزمایشگاههای بخش خصوصی از دیگر مباحث مهم مورد تأکید فتحالهی بود.
ضرورت توجه به آزمایشگاههای استانهای کمتر برخوردار
علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان هم در این نشست مجازی، در سخنانی، با رویکرد مطالبهگری، خواهان این شد که به آزمایشگاههای نظام آموزش عالی در استانهای کمتر برخوردار، توجه بیشتری شود.
وی روز ملی آزمایشگاه و زادروز حکیم جرجانی را گرامی داشت و حکمت و منطق و عقلانیت را راهگشای امور دانست.
سرپرست دانشگاه لرستان، انتخاب دانشگاه لرستان به عنوان میزبان مجازی نشست گرامیداشت روز ملی آزمایشگاه را یک اقدام مثبت در راستای توجه به نظام آزمایشگاهی استانهای کمتربرخوردار دانست.
رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان با استناد به آموزههای دینی بهویژه سبک مدیریتی حضرت امام علی (ع)، گفت: از مختصات عدالت، این موضوع است که در توزیع امکانات و زیرساختها، هرچه بیشتر به استانهای کمتر برخوردار توجه شود تا ظرفیتهای مختلف استانها از جمله ظرفیتهای کشاورزی و دامپروری استان لرستان، به شکوفایی و رونق برسند.
نظری درباره این موضوع توضیح داد که باید نظام آزمایشگاهی و تحقیقاتی کاربردی و مسئلهمحور را تقویت کرد و ارتباط بین نظام آزمایشگاهی و صنعت را توسعه داد و نهادینه کرد.
سرپرست دانشگاه لرستان تشریح کرد که ما از وجود یک نظام آزمایشگاهی هرچه فعالتر، پویاتر و مجهزتر برای پیشرفت کشور، استقبال میکنیم.
نظری تصریح کرد: رویکرد کاری این است که هرچه بیشتر با حمایت وزارت علوم و انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران، آزمایشگاههای دانشگاه لرستان، تجهیز شوند و نقش اثرگذارتری در تحقیقات و پژوهشهای کاربردی متناسب با نظام مسائل و ظرفیتهای استانی داشته باشند.
گفتنی است در این نشست مجازی، دکتر علی فرمانی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان نیز در سخنانی، گزارش عملکرد آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان را بیان کرد.
نظر شما